Chat with us, powered by LiveChat
Ontslagjuristen. Zeker nu.

Neem contact op

Hulp nodig? Contact ons

Bij ons sta je op de eerste plaats. Onze juristen beantwoorden graag je vragen. Hoe kunnen wij je van dienst zijn?

Morgen vanaf 10:00 Bel: 085 2500 107
91,1% kreeg een betere deal

Haal meer uit je ontslag.

Ontslag met
Vaststellings­overeenkomst

Annelore
Senior Jurist bij JRST Ontslagjuristen
“In 91,1% van de gevallen haal ik meer uit jouw ontslag. Gemiddeld is dit zo'n €8.700 meer.”
TrustPilot
uit 682 beoordelingen

Wat de reden ook moge zijn: soms lopen professionele relaties nu eenmaal tegen een muur aan. Echter hoeft dat niet te betekenen dat je zomaar met de vaststellingsovereenkomst akkoord hoeft te gaan, integendeel. De praktijk leert ons immers dat wij voor meer dan 90% van onze klanten een betere deal in de wacht kunnen slepen. Van een ontslag hoef je dan ook echt niet arm te worden.

Haal ook meer uit je ontslag

Bespreek je ontslag gratis met ons. Maak weloverwogen keuzes en laat je door ons bijstaan.

Onze Aanpak & Tarieven

  • 91,1% kreeg een betere deal
  • Gemiddeld €8700 meer vergoeding
  • Altijd je eigen JRST-Jurist
  • 17+ jaar ervaring in Ontslag
Bekend van:
  • Telegraaf
  • Het Financieele Dagblad
  • RTL4
  • Volkskrant
  • NPO Radio 1

Onze checklist.

Wat moet ik doen?

Bij een ontslag zal je altijd met vragen zitten. Dat is heel normaal: een ontslag heeft nu eenmaal ingrijpende gevolgen. Het beantwoorden van die vragen is echter cruciaal om het maximale uit het ontslag te halen. Zo kan je jouw professionele carrière misschien een nieuw impuls geven. En als je exact weet je na het ontslag moet doen, dan kan je gewoon beter voor jezelf opkomen. Door volgende zes stappen te volgen sta je alvast extra sterk in jouw schoenen.

Stap 1

Zet nooit direct je handtekening!

Met een eerste voorstel opent de werkgever de onderhandelingen. Zie het als een eerste bod: zelden is dat meteen ook het beste. Plaats daarom nooit meteen jouw handtekening. Deed je dat wel? Dan heb je na de ondertekening veertien dagen bedenktijd: je kan jouw werkgever nog steeds schriftelijk laten weten dat je alsnog afziet van de aanvaarding van zijn voorstel. Staat het bestaan van die bedenktijd niet in de vaststellingsovereenkomst? Dan heb je een week extra bedenktijd!

Stap 2

Lees het voorstel goed door

In een volgende fase is het belangrijk om het voorstel van de werkgever goed door te nemen. Ga hier kritisch mee aan de slag en ga na of alle noodzakelijkheden wel opgenomen zijn. Hierbij denk je ook aan de eventuele gevolgen voor het UWV en aan enkele praktische bezwaren: moet je die smartphone die je nu al jaren ook privé gebruikt echt teruggeven? Noteer jouw vragen en opmerkingen opdat ze niet vergeten worden.

Stap 3

Creëer extra bedenktijd

Een werkgever zal het dossier vaak zo snel mogelijk af willen handelen. Een naarstige werkgever zal het dan ook niet nalaten om druk uit te oefenen opdat je snel zou beslissen. In dat verhaal hoef je echter niet mee te gaan. Een vaststellingsovereenkomst is immers veel te ingewikkeld om zomaar meteen het voorwerp van een beslissing uit te maken. Stuur de werkgever dan ook een protestbrief, zo krijg je extra bedenktijd.

Stap 4

Hoor je werkgever aan, zeg niets toe

Blijf voortdurend communiceren met jouw werkgever en maak jouw vragen en opmerkingen over. Luister goed naar de werkgever maar zorg er ook voor dat de werkgever jouw bekommernissen begrijpt. Terwijl je een serene en neutrale sfeer nastreeft zeg je echter nog niks toe maar wijs je ook niks af. Zeg steeds dat je alles eens rustig zal doornemen.

Stap 5

Check je rechtshulpvergoeding

In de vaststellingsovereenkomst neemt men vaak op dat de werkgever (een deel van) de juridische bijstandskosten zal vergoeden. De werkgever hoopt op die manier sneller tot een overeenkomst te komen. Ga steeds na of zo'n bepaling in de voorgestelde overeenkomst opgenomen werd en hoe hoog de vergoeding is. Bij JRST werken we met vaste tarieven zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan en je het bijstandsniveau kan kiezen dat het best bij jouw situatie past.

Stap 6

Schakel juridische hulp in

Met onze juridische hulp ben je zeker van het beste resultaat. Wij beoordelen het voorstel van de werkgever, luisteren naar jouw bekommernissen en gaan samen voor een beter ontslagvoorstel. Met een gemiddelde van 97% tevreden klanten halen wij ook écht meer uit jouw ontslag.

Laat niets liggen.

Waar heb ik recht op?

De wetgever heeft jou een verregaande bescherming geschonken. Ook bij een ontslag met wederzijds goedvinden kan je op een groot aantal rechten beroep doen. De bepalingen van de vaststellingsovereenkomst zijn vaak echter cruciaal, zeker wat de WW-rechten betreft.

Ontslagvergoeding

Bij een ontslag met wederzijds goedvinden bepalen jij en jouw werkgever of er een ontslagvergoeding is en hoe hoog die ontslagvergoeding zal zijn. Meestal biedt de werkgever zo'n ontslagvergoeding aan, maar blijkt er nog steeds een ruime onderhandelingsmarge te bestaan. Zo zal de werkgever vaak een ontslagvergoeding aanbieden die gelijk is aan de transitievergoeding. De praktijk leert ons dat dat echt wel het minimum is.

Onze arbeidsrechtjurist zal steeds beargumenteren waarom jij recht hebt op een hogere ontslagvergoeding.

WW-rechten

Ook bij een ontslag met wederzijds goedvinden heb je recht op een WW-uitkering. Het is wel belangrijk dat de vaststellingsovereenkomst die WW-uitkering niet in gevaar brengt. Zo zal de opzegtermijn in de vaststellingsovereenkomst gelijk moeten zijn aan de opzegtermijn die normaal voor de werkgever geldt. De UWV gebruikt deze opzegtermijn immers om te bepalen wanneer jouw uitkering ingaat. Bij een te korte opzegtermijn zal de WW-uitkering niet automatisch ingaan op het moment dat je stopt met werken. Ook moet het duidelijk zijn dat het initiatief tot ontslag van de werkgever uitging en is het aangeraden om op te nemen dat jou hierin niets te verwijten valt.

Tijdens de onderhandelingen met de werkgever zal de arbeidsrechtjurist steeds rekening houden met de directe en indirecte gevolgen van de bepalingen in de vaststellingsovereenkomst.

De winst van Denise

Kosten van JRST
- € 699
Onderhandeling
+ € 8500
Vergoeding werkgever
+ € 699
Winst voor Denise
€ 8500
Onze Aanpak & Tarieven

Het verhaal van Denise

Denise was reeds veertien jaar succesvol aan de slag bij haar werkgever. Toch besloot haar werkgever uiteindelijk om haar dienstverband te beëindigen. Computers hadden haar vervangen. Natuurlijk bood de werkgever haar wel nog even een vaststellingsovereenkomst aan: ze kreeg nog twee maanden salaris mee. Het concurrentiebeding bleef gewoon behouden en uiteraard deed de werkgever wel het nodige opdat ze recht zou hebben op een WW-uitkering.

Denise vond dat voorstel toch maar magertjes. Daarop nam ze contact op met JRST. Tijdens een eerste intakegesprek ontdekte ze al meteen dat ook haar niet opgenomen vakantiedagen gewoon door haar werkgever betaald moeten worden. Haar vermoedens kregen bevestiging: twee maanden salaris was echt wel karig.

JRST stond haar bij, veegde het concurrentiebeding van tafel en hielp haar een ontslagvergoeding van 8.500 euro te bekomen. Uiteindelijk werd ook overeengekomen dat de werkgever de juridische kosten zou betalen, waardoor de bijstand van JRST haar niks hoefde te kosten.

Laat je goed informeren.

Bespreek je ontslag met ons

Met 97% tevreden klanten streeft JRST steeds het beste resultaat na. Tijdens een eerste vrijblijvend intakegesprek gaan we de mogelijkheden met jou na. Vervolgens controleren en beoordelen we jouw vaststellingsovereenkomst en wijzen we jou een eigen arbeidsjurist toe die jou zal begeleiden en bijstaan. Samen streven we zo het maximale resultaat na. Natuurlijk trachten we steeds om de kosten voor je rechtsbijstand ook meteen bij jouw werkgever te verhalen.

Meer weten over onze doelgerichte aanpak? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak waarbij we samen nagaan wat we voor jou kunnen betekenen.

Bespreek je ontslag met ons

Neem contact op